Özel kablosuz ağlar, hücresel bağlantılar veya hatta bluetooth üzerinden haberleşen modern kablosuz sistemlerin aksine, kablolu alarm sistemleri evinizin veya binanızın duvarlarından geçen kabloları kullanarak çalışır. Sistemdeki sensörlerden gelen sinyaller, kablolu sistem üzerinden iletilir.
Kurulum süreci kablosuz alarm sistemi gibi modern bir çözüm olarak görünmeyebilir ve kurulum sırasında daha fazla çaba ve maliyet gerektirebilir. Ancak kablolu sistemler, kablosuz muadillerine göre çeşitli avantajlara sahiptir.
Kablolu alarm kurulumu ve bakımı
Bakım ve donanım güvenliği alarm sistemine ve koşullarına bağlıdır, ancak çoğu zaman kablolu alarm sistemlerin bakımı daha kolaydır. Duvarın içindeki kablolama, çok fazla çalışma gerektirse de, alarm sistemi bileşenlerinin kendileri genellikle daha genel ve kolayca bulunabilir. Öte yandan, kablosuz alarm sistemleri genellikle özel parçalar ve bileşenler kullanırlar.
Genel olarak, kablolu alarm sistemleri, bir ev veya iş yerine kolayca takılabilen 2-iletken veya 4 iletkenli kablolar kullanır ve çoğunlukla bunlar duvarların içine monte edilebilir. Kablolu alarm sistemleri tarafından kullanılan sensörler ve aygıtlar – örneğin kapı ve pencere kontakları – kolayca özelleştirilebilir.
Güvenlik
Kablolu alarm sistemleri genellikle bir wifi alarm sisteminden daha fazla güvenilirlik sunar. Kablosuz teknolojiler son yıllarda önemli ilerlemeler kaydetmiş olsa da, hala kablolu bir bağlantının sunabildiği sinyal güvenilirliğini ve gücünü sağlamıyorlar. Sinyaller, evdeki duvarlar, kapılar ve hatta nesnelerle engellenebilir ya da sinyallere müdahale edilebilir. Bebek monitörleri veya uzaktan kumandalar gibi benzer radyo frekanslarını (RF ) kullanan yakındaki kablosuz cihazlar da girişim sorunu ile sistemi sıkıştırabilir.
Kablolu alarm sistemlerinin kabloları keserek devre dışı bırakılıp değiştirilebileceği doğrudur. Güç kesilerek de devre dışı bırakılabilirler. Ancak, bu, yakındaki kablosuz cihazların veya odadaki nesnelerin istem dışı parazitlerine kıyasla küçük bir risk olabilir.